för det är bästa jennys födelsedag!

grattis kära du!

 

och tack till hanna för kaffet! har inte smakat det än, det ska jag vid ett speciellt tillfälle.

snön är borttagen nu, tack och lov.

snart blire finspång igen. snabbvisit på fredag. men först, finspångsbesök. färjestad-detroit ikväll!

nu: filipstad och simning med åk3-elever(?)..och alltså inte gymnasietreor. bjur påt.


snö. eller?


hej på dig också, heidi

vill du spela uno?!!

stjärnor och eddie vedder

det är helt galet stjärnklart ute. hade lust att lägga mig mitt i vägen och bara titta. lyssnade på eddie vedder gjorde jag med. into the wild-soundtracket..muy biena. har jag glömt hur det stavas?

idag var en taxichaffis, som ofta är inne hos oss, väldigt läskigt. han började prata om att han supit bort en trekant på redbullvodka. jävlar vad jag ville kräkas.

imorrn äre kalas! som jag längtat! bästa jenny fyller nästa vecka och det ska tokfiras vill jag lova!

sova några timmar och hoppas att tåget kommer i tid till norrköping imorrn är det som gäller nu!


tänk om jag ångrar mig och sen ångrar jag mig igen

inatt så drömde jag om dig
och det väckte gamla minnen
jag fick aldrig nån chans

min mamma är söt


kommer:

yes! helg! tog dubbla examinationer idag istället och blev lediga imorrn. nån som klagar? nääe, tror inte det! imorrn ska jag därmed göra ingenting och sen jobba 20-02(03) för att vakna i lagom tid för att ta mig till tåget mot norrköping och bästa jennys 3o-årsfest! fint det!

en bild till mamma (som tyckte jag skulle varit med tillsammans med mina påslakan på rix fm när de pratade om beroenden igår)

fina va?

skitungar jag träffade förra veckan i fimpi.

 

 

bönan är för kort för att ta ut pengar?

 

nu äre höst va! bytte till duntäcke igår..å om jag sov gott inatt! nu blire praktik i två veckor, inleder med bergsklättring på måndag vilket känns mycket(!) bra!

hej på en kurva!

förresten är jag nyfiken på va hanna kan tänkas ha för present till mig, de är ju inte jag som fyller!


målgång

coolt liksom


det här ser ju inte så bra ut?

idag har vi spelat badminton. sjukt kul!

sonntag

idag har pelle&emma sprungit berlin marathon. galet. imponerad är jag.

nutte och wic vann mot sirius, gillart!

 

morfars dödsannons var i fredags:

Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag,
och någonting alldeles oväntat sker
Världen förändrar sig varje dag,
men ibland blir den aldrig densamma mer

på ljummavägen fanns mormors "begravningsmapp" om vilka blommor som hade lämnats och vilka psalmer vi sjöng och så vidare. skulle aldrig ha öppnat den:

Du är världens bästa mormor och här får Du en liten blomma från Anna

varför måste man dö för? :(


.

det har varit en blandad dag. tårar. skratt. tårar igen. var hos pelle en sväng ikväll. skönt att prata om nåt annat. få lite däng av håkan i uno och sådär.

imorrn åker jag hem. och får träffa mina bästa bönor på fredag. gillart.

jag sa till pelle, att man nästan blir lite avundsjuk på att morfar som fått träffa mormor igen. jag saknar er.

when all the birds are singing in the sky



karl göte leonard petersson

♥ 1928-10-17
2009-09-16


och jag lyssnar på ulf lundell

och gråter emellanåt. ♥ morfar smyrta.


åker til finspång på torsdag. det blir bra. hoppas jag.



förresten. om ma&pa iversjö är kvar som läsare kanske ni känner igen toms gosedjur i form av elefanten nedanför? fast va dum jag är. han är ju min nu, inte toms!

perfect day



gillar den här. mycket.

om

 

tog en tur till granmyrsgatan

lämnade liggunderlaget som jag lånade på vandringen. värt vare! fikade lite och lyssnade på heidis, i vanlig ordning, kloka uttalanden som bland annat innehöll frågor om hånglande ledde till att man fick klämma ut en bebis. och så blev det två omgångar uno, fick se mig besegrad båda gångerna. först av håkan, 3 år, och därefter av heidi, 4 år. jag gillar att vara där.

sitter och tittar på svtplay. här är ditt liv med mikael persbrant.

det är jobbigt att veta att det inte är långt kvar, samtidigt som jag inte vill att du ska lida. jag vill inte minnas att du mår dåligt, jag vill minnas när du alltid sken upp och sa "lilla anna". jag hatar döden.

svt2 direkt - friidrott

kanske ska berätta lite mer om vår vandring. vi lämnade karlstad i tisdagsmorse och kom fram till mattila vid halv elva, efter stopp i östmarks lanthandel. där hade nån vunnit 10 millar, kul för den. kan i vilket fall konstatera att 24 studenter från karlstads universitet bättrade på deras dagskassa. innan vi gav oss iväg blev det lite fika och lunch. vandrade sedan till brännberget med diverse aktiviteter under vägen. en grej var bland annat när en i varje grupp skulle blunda och matcha in 3 minuter... utsedd i vår grupp blev jag, vilket kanske inte var en så vidare bra idé. efter 4 minuter funderade de på att säga till mig och efter 4.30 tittade jag upp och möttes av garv..why?!:)

framme vid brännberget några timmar senare fick vi veta(se?) att det fanns färdiga vindskydd som några kunde bo i. lyckades flirta mig in hos grupp 6 och därmed en plats under rejält tak, vilket var gött eftersom det blåste tok och regnade den natten. efter korv(rök-?)grillning och lite mys framför elden sov i alla fall vi i vårt vindskydd gott den natten.

dag två skulle vi lyckas ta oss till tysketorp vilket innebar en rätt så lång vandring. till en början var det väldigt blött..blött. lite coolt är att vi på ett ställe mötte en jakthund som vi skojade om och sa "ser du vargen?" och dagen efter får veta dagen efter att de sett en varg just där, max en halvtimme innan vi var där... efter vandring genom myrar och skit, kanske det värsta kalhygget ever, stigningar och småstigar kom vi äntligen fram. vindskyddsbygget gick la sådär om jag får säga det själv, men tak över huvudet fick vi tillslut. fick gå "lära-känna-tipspromenad" där alla fått skriva en sak som bara man själv varit med om.. jag skrev att jag hade träffat dåvarande världsrekordhållaren maurice greene...han var tydligen knappt känd ansåg nån i min klass. skulle du bli idrottslärare sa du? typ den enda amerikanska sprintern som inte åkt dit får doping. jag frågade honom om det hade varit bättre om jag tagit ludmila engqvist. hade skaplig värk i vristerna den dagen tillsammans med maria. känns bra att inte hennes "gropar" heller gått bort än... :)

kom i säng även den natten, århundradets kallaste natt. 05.40 vaknade jag av att någon snarkade så förbannat varpå jag frågade david (som jag sov bredvid, och som också var vaken) hur fan man kunde sova bredvid den som snarkar så förbannat (sofi ligger i lä...). det visade sig att det var fler än vi vakna....

den tredje dagen innebar kanotpaddling. vi delades in i par efter skostorlek och jag hamnade med en av våra lärare vilket ledde till att vi var sist precis hela tiden för att han skulle njuta av naturen. haha. det var grymt väder och vackert och allt...men va fan. när man fick paddla bort och kolla på ett litet vattenfall frågade han om jag ville det, varpå jag svarade att vi kunde göra det om nån annan ville. och nej, ingen annan ville, men ja, vi paddlade dit ändå. väl tillbaka var ylva (tallskog) och jag grymma som bar kanoten! säger inte mer än så. vandrade sista biten via johola och senare tillbaka i mattila där stugor och mat väntade på oss.

till middag serverades finsk arbetarmat. mutti med fläsk och lingon. översatt blir det ångkokt mjöl men massa flottigt fläsk och lingonsylt. ska säga att det smakade sjukt bra. dock var det också galet mättande vilket ledde till härlig magkramp resten av natten.

sista dagen bjöd på aktiviteter i mattila; tipspromenad, team-building och lunchlagning på trefot. blev inhyrd i grupp 3 på teambuildingen och var mycket nöjd med det.

under trippen fick vi lära oss den filantropiska andan. det är det vi tar med oss. tack alla för en trevlig tur i finnskogen. en gång mattila, aldrig mer mattila.



idag har jag ätit kött och potatis. pressad potatis faktiskt. mycket gott. får mig att tänka på när jag var typ 8 år och morfar alltid kom och åt med oss på söndagar. med sig hade han en varsin cubacola som man fick dricka när man hade druckit ett glas mjölk. colan blev då sådär härligt smetig när man inte sköljde ur glaset emellan. nostalgi.

...just let me know i'll see your face again...


filantroperna -o9

i'm back! en gång mattila, aldrig mer mattila. men vi hade ju i alla fall tur med vädret.

ett axplock:

    
   
    

1. jag & emma redo att dra iväg. 2. ylva (tallskog) och maria traskar iväg. 3. viggan, hade näst godaste vattnet på vägen. 4. tysketorp, där spenderades andra natten. 5. paddling i grymt väder. albrecht är inte min klasskamrat, han är min lärare och har berättat mycket(!) om johan, 6. framme i johola, sista stoppet innan vi var tillbaka i mattila. 7. josefin, vanrdingens kämpe i mina ögon! 8. i väntan på den sista måltiden. 9. korvgrillning första kvällen på brännberget. 10. i början av andra dagens vandring. 11. vårt vindskydd andra natten. 12. mutti och fläsk med välförtjänt zlatopramen sista kvällen som spenderades i mattila, sjukt gott! (men ska nog inte berätta vad det är...)

filantroperna -o9


my style?

eftersom anders jävla hagvall fyller 26 när jag är så borta från omvärlden som man bara kan vara, är det väl bäst att gratulera honom nu. annars kan det tänkas bli ett jäkla liv, och det avstår jag ju helst. för nu får du denna länk av mig: http://www.yr.no/sted/Norge/Hedmark/Grue/Moldhaugaklintsrøysa/langtidsvarsel.html 

grattis hagi!



skicka playa del sol till sofi när jag kommer hem från mattila *påminner mig själv*

jag ser just nu fram väldans mycket mot den 26/9 när vi ska fira hon som fyller jämnt iår! *längtar*

peppar peppar





gotta love it!


- sorry, it's a fucking skate

- we have great problems with skates here

jultidningar

idag har tydligen ungar i karlstad (och antagligen resten av sverige också..) börjat sälja jultidningar.

 berättade för mig att om det kom någon och ringde på dörren skulle man bara säga nejtack!

vad är väl barcelona-sevilla på camp nou?

skulle nog säga att jag är lite avundsjuk på pelle som ska till barcelona och se barcelona-sevilla i januari, jaa...

 

(själv ska jag ju ut på hajk nästa vecka, inte så pjåkigt det heller?!)


hallands nyheter

"Peter Sjögren höll klassen i kassen och släppte bara in ett mål (från Daniel Johnsson). Anders Engberg var på hugget och bidrog med både hårt jobb, mål, assist till Simon Nilssons 4–1 - och tänk om hans köksvägen-fräckis gått hem i första perioden."


GILLART!

next stop: mattila

jajjebjörn! häromdagen började någon fråga om det skulle va mygg i skogen när vi kommer upp till norra värmland nästa vecka. diskussionen avslutades när vi insåg att vi, faktiskt, skulle kunna stöta på både björn och varg. hua. och jag som helst skulle ligga utanför vindskyddet...

igår var jag och köpte ett så att jag kan fixa in och beavara alla snygga  från sommaren -o9.


till mattila måste t.ex. följande saker med:



sen så måste jag även läsa , för det tycker  är en bra idé, och jag får nog lov att hålla med honom.

dialekt

har precis tittat på fredrik lindströms program om dialekter. kul. idag handlade det om stockholmska och lite om varför vi uppfattar den som dryg. efter det tog han upp exempel på om vi hade haft en annan huvudstad...och inte vilka städer som helst; växjö, norrköping..och karlstad. mina städer helt enkelt. coolt.

buss tur

idag tog jag mig en tur med bussen. skulle åka och hämta lite kurslitteratur och bedömde att den var för tung att gå de kanske 4 kilometrarna hem. i vilket fall som helst. när jag sätter mig på bussen får jag höra en ljuvlig östgötska bakom mig. tjejen är inte blyg heller, satt och pratade vitt och brett om hur dåligt norrköping var, att alla visste allt om alla och så vidare. det kanske är nu jag ska tillägga att jag hade på mig en tröja med texten "KFUM Norrköping Innebandy" på..då jag hade haft idrottslektion strax innan. Tackar. Nu tror jag iofs inte att det var mig det var fel på..snarare henne.

när jag hade hämtat mitt paket gick jag in i affären bredvid och köpte lite mjölk. väl där lyckades jag bli påkörd av samma rollator. tre gånger.

å så dessa jävla särskrivningar.

RSS 2.0