har man visioner är man ingen bitterfitta (tillägnat a.hagvall)

nästa år SKA jag:

åka till st. louis
ta körkort
(nu äre bara att fortsätta fylla på...)


min moster har boken äkta vara: en guide till oförfölskad mat, vilken jag inte kunde hålla mig borta ifrån. dumt nog kollade jag i den i samband med fikat, som innebar både rulltårta, pepparkakor och bullar. för att inte tala om glasstårtan till efterrätt... jaja. den där boken..borde jag köpa. de hade beskrivit en vanlig tjejs måltider (okej, hon kanske åt lite för mycket måltidsersättningar för min smak) och hon hade under 24h samlat på sig, inte mindre än, 84 olika e-ämnen. helt sjukt. från och med nu ska jag köpa den fetaste cremefraichen och blanda ut den med vatten, istället för att göra som arla och ha i massa förtjockningsmedel och skit.

min frukost idag består av: - ett glas östgötamjölk, mellan. - en tallrik östgötafil med lite lättsockrad hallonsylt och kellog's special k classic. - två äntligen-mackor med vardera två skivor ost. undra hur många jag samlat på mig hittills. ska nog bli såndär som bara käkar frukt å grönsaker. å kött.


jag har varit i mariestad. och tittat i fotoalbum.



dagens frisyr: uppsatt

gårdagen bjöd på grillning och femkamp, som blev fyrkamp. seger för fimpen-chili över blackabönorna i en otroligt rafflande match. till helgen blir det äntligen den där minigolfmatchen också. jag börjar ladda redan nu.

imorrn kan ingenting, absolut ingenting, få mig att ta på mig blåskjortan. skulle haft två dagar ledigt. det blev en. jag tänker tillbringa den i mariestad. tveksamt om det finns coop forum där:)

när man är och handlar, varför kan man inte då ens säga "hej" och möta ens blick? eller säga "en triss, tack" istället för att bara slänga fram pengarna? se det kommer jag aldrig att förstå.

ä ho inte söt så säg!


är man en dubbeldaim så är man

natten på statoil gick rätt fort faktiskt. kaka till johan som förgyllde den hela tre gånger. hoppas på att det går lika snabbt inatt, för när jag vaknar imorrn åker jag hemåt östergötland igen. snacka snabbvisit.



jag funderade i och med johans tre autografer på en sak. jag stod i kassan två av dessa tre gånger, och eftersom han är "känd" för mig tyckte inte jag han behövde visa leg (visserligen tryckte jag in hans personnummer, men ändå). MEN om t.ex. christer sjögren inte skulle haft kod på sitt kort (nu hade han ju det, tackålov), hur skulle det blivit då? skulle jag sagt "det är lugnt, jag vet ju att du är du...kompis". eller?

igår var en stor dag av 2009. jag körde bil. och inte bara körde, jag parkerade ljummas v70 med massa tujjjjboo! (kul att även "tujjjjboo" kommer från johan i sammanhanget, johan typ 4 år - äre tujjjbooo, äre djag iiin?) det ni!

när man jobbar på mack är man automatiskt bästis med alla väktare, poliser och ambulansmän. ungefär samma som att man är bästis med alla pensionärer om man jobbar på coop.

she's my peaaaarl!

 



hassan

förresten är jag sjukt nöjd med att ha lagt in lite hassanklipp i min ipod. det är ju så kul.

jennyabstinens har jag

nu har jag jobbat klart på coop för den här veckan. skulle egentligen varit på väg till värmland nu men eftersom sj vägrar ha större tåg med fler platser fick jag skippa götagalan:( liten tröst får väl vara att vädret verkar vara sådär i kallstá. om man nu kan lita på smhi vill säga. enligt smhi.se regnar det i finspång nu, men inte där jag är. jag har inte regn hos mig.

igår var jag på busfabriken. eftersom jag inte gillar barn var jag lite rädd att jag skulle lacka efter 5 minuter men då det inte var så mycket folk klarade jag situationen galant bortsett från när jag höll på att fastna mellan två grejer. nora tyckte hur som helst att det var kul att jag var med, goa unge säger jag bara! sagt det förut och säger det igen; ska jag ha barn ska det va en snäll en!

    

1. nora och jag i bollhavet. 2. nora leker med mig. 3. ja... 4. audin saknar ac, så vi körde kd hela vägen hem 5. hon somnade först, lovar...

nästa vecka blire till och träffa jenny. herregud. snart är juli slut, känns som vi knappt setts! och på tisdag ska det blir femkamp på sofis gård. team chili-fimpen lär krossa blackabönorna. ska bara komma på vad vi ska ha med i femkampen också.

fick se mammut igår, vilken jag fick av min kära bror. speciellt vill jag meddela TOM IVERSJÖ att den var riktigt bra. istället för riktigt dålig som wallander-filmen vi såg på bio istället.

jag funderar annars kring vart mina beundrare på jobbet kommer ifrån? why liksom? en sak när jag någorlunda känner människorna, men de jag aldrig ens sett innan jag tog på mig blåskjortan? jag ogillar det såklart inte men anser att det är lite halvkonstigt. förresten kom en kund in idag för att växla pengar. dessa pengar, enbart mynt, bara han i en adidas-väska från 70-talet. jag la fram lite snyggt hur snygg jag tyckte den var och hoppades på ett erbjudande om att få köpa den. men tji fick jag. sjukt snyggt varen i vilket fall som helst.

jag köpte playa del sol på jobbet. hehe. sjukt bra. ska nog kolla lite nu innan friidrotten drar igång. värdelöst att jobba på coop äre, man bara köper massa grejer ma egentligen inte ska. men playa del sol är kul, jävligt kul.


det är inte svart, det är mörkbrunt!

jag kanske borde sova, har inte blivit så mycket med det de senaste dagarna nämlich. så mycket annat roligt på tapeten. bli full på en torsdag och 2x25-årsfest typ. att jobba väldigt tidigt är inte riktigt lika kul. gårdagen i ladan var i vilket fall som helst väldans trevligt. huvudpersonerna med flickvänner hade styrt upp det helt otroligt ba, inte minst genom att dra dit linedanceinstruktörer. hahaha. galet kul! femkamp blandat med tipspromenad inledde kvällen som sedan fortsatte med mat och dans och musik. vet dock inte om cottoneye joe spelade när jag hade åkt. bjuder på en ba bild. emmas kinder måste klassas som sjukt roliga!

 

jag har klippt av mig håret igen också. det är inte svart. men väldigt mörkt.

insåg just att jag är ledig nästa gång nästa söndag, då har jag jobbat väldigt många dar irad. tur jag gillar mina jobb. jag har funderat på en sak. eller jag funderar ju på rätt många saker. men om man märker att någon kan en sak som man själv inte kan, varför frågar man inte om hjälp då? sen funderar jag på vart rune anderssons fruga var igårmorse. de brukar ju alltid vara två.

KåKå?

jag förstår inte riktigt hur man tänker när man väljer att döpa sitt företag till KåKå?

vatten, vatten, bara vanligt vatten...

idag har det varit en större vattenläcka i finspång. det är här det händer. en nisse på tekniska verken uttalade sig och sa först att mellan 1/3 och 1/2 finspång var drabbade. senare berättade han att de på nyhem var värst drabbade. hm. väldigt svårt för mig att förstå...antingen har man vatten - eller så har man det inte, eller?

på min lediga dag har jag gjort allt för att slippa göra något. åkte till farmor strax efter nio där jag inledde med frukost, som följdes av fika, som följdes av lunch med tillhörande efterrätt. när farmor&farfar släppt av mig blev jag upplockad av mamma så vi kunde forsla vatten till sonkan, vilket gjordes i bland annat saltgurkehinkar. förstår inte alls varför de andra vid tanken tittade så konstigt på mina hinkar?! följde med till sonstorp där jag fick träffa morfar och senare även cissi&fredrik med kidsen. antal räknade "annaaaaa" från noras mun: 246 (då slutade jag räkna..). det blev grillat samt efterrätt. kanske kan hoppa maten i morrn? känner att jag borde ta en dusch. i sann gudmoderanda valde tilda att lägga en spya på min hals. jag sa frivilligt att jag kunde följa med till busfabriken någon dag, då jag var i karlstad när cissi ville ha dit mig sist. cissi sa att jag blev lärare till fel åldrar.

imorrn blire öl, det gillar vi. på fredag ska jag troligen(?) inte jobba då jag inte hört nåt än, men mycket väl spela minigolf och klippa av mig håret.

okej, senare berättade morfar att det är svårare att leda vatten till nyhem då det ligger högt...men ändå.


okej. jag hatar att hitta passande datum.

men hörrni..den 28/7, kan ni då?:)

efter regnet kommer solsken

dagens kaka går lättfett till hanna uneholt. varför förstår du om du läser http://www.dooelaa.com/blogg/?p=203. dessutom äre väldigt värt att limpan också ska med mig på fest på lördag! christ the christ och jag byter nog tid så jag hinner dit i tid också. vad som inte är lika värt är att jag inte fått veta maskeradtemat, med dä årnersä,

chili, sofi och marra. lägg onsdag den 29/7 på minnet. snarast. kan du inte då måste vi hitta nytt. direkt!



...för det tycker jag är så jättebra, att man alltid..att det finns hopp, det finns en morgondag och så vidare.

ojdåhoppsan

på hela cykelturen hem från jobbet fick jag inte så mycket som en droppe regn på mig. tackar. det har fullständigt vräkt ner idag, vilket lett till att vi inte haft speciellt mycket kunder. istället en hel del skratt och struntprat. gillart. var alldeles för seg för arbete idag.

martina har rätt! jag borde ge kaka varje dag. men det där med att skicka vet jag inte? det blir ju väldigt kladdigt..å svårt? kanske ska göra så att alla som fått kakor bjuds in på kakkalas en gång i månaden?

tre kakor idag. martina för en för det fina förslaget. sofi får en för att hon är bäst. sen får heidi en för hon är söt. pratade precis med henne i telefonen när hon och mamma spelade uno. grym 4-åring kan jag säga. å i morrn ska jag träffa hennes mamma innan jag lämnar för östergötland.

så jag säger som heidi sa till mig: puss&kram&klapp&godnatt!
sötaste heidi


förresten martina. du, jag, sofi, jenka å en dunk vin inom en snar framtid! alldeles för länge sen jag såg era nunor nu.

10 juli, 2oo9

är det inte nu sommaren ska vara som bäst?


ny bil

egentligen. jag har ju inte körkort men skulle nog klassa att jag kan en del om bilar ändå. typ lampor. det är jag grym på. om jag själv får säga det. det kan i och för sig ha med att göra att jag kollat i den där jäkla lathunden massa gånger, men å andra sidan är den ju till för det. säkringar är inte min starka sida. tanka å ta mätarställning kan jag. inte fullt lika bra på oljor men det börjar komma. men bäst av allt är jag på våra korv-, pizza- och hamburgermenyer. imorrn får vi en av våra två nya bilar till stationen. toyota iq. den är svinigt liten och på bilden i vårt internbrev stod en tjej bredvid. hon såg ut att vara en halvmeter högre än bilen. visserligen stod hon på en trottoarkant. men ändå. hon kan ha varit väldigt lång också. billig. 299:-/dygn. går bara att boka via internet om någon är sugen. fria mil, dvs 299:- + bensinen. jag är rätt bra på uthyrning också. mohaha.

12-20 i morrn och 14.30-21 på lördag. fika med emman innan det blir bussa mot fimpen 12.00 på söndag. fint äre! så på måndag är jag tillbaka på coopet om nån undra.

 

lidköpingsfôlk är bra fôlk

min egengjorda undersökning säger faktiskt det, att lidköpingsfôlk är bra fôlk. vi har raffi, inte minst. vi har anton. och vi har lovisa. dessutom har jag nog aldrig(?) ens varit i lidköping, vilket gör att jag är extra nöjd med resultatet av undersökningen.

idag på jobbet har jag:

  • klättrat på en stege halvvägs upp på en lastbil
  • pratat med fröken blå (några ester förstod inte riktigt våra pumpar och trodde de betalade med kort, trots att det på våra gula knappar står "cash", samt att det stod 0,00 i kortrutan.) billig benisn vare på statoil ja..
  • förklarat, på engelska, för en schweiziska att de hade grävt av en kabel i sthlm som gjorde att vi inte kunde ta några utländska (eller elektron-) kort. efter min förklaring (som jag nog var mest nöjd med idag), säger hon. "aaah, but i've got cash".
  • träffat världens (norges?) underbaraste karl! det språket kan jag bli kär i, alla dar i veckan.
  • sen har jag väl inte gjort så mycket mer?

på tal om norge. sofia, min kära vän och diskuskastare som ska till vm om en månad, berättade om hennes möte i våxnäshallen med andreas thorkildsen för några veckor sen. just då var hon väl inte en riktigt lika kär vän.


östgötska, ä dä fult?

hade en kund inne i måndags morse som fick syn på vi hade i alla fall tur med vädret, igen i hyllan. han började ösa skit över den och kom också in på göta kanal 2 i kategorin "dåliga uppföljare". han berättade också att de höll på att spela in en trea just nu för att tvåan drog in så mycket pengar. sen fortsatte han med att säga att det var tur att de inte pratade värmländska för det lät ju förjävligt typ. min fundering är då: hade han hunnit höra att jag var östgöte och på nåt sätt försökte klanka ner på det? jag försökte i alla fall med...tur man inte pratar det då...

jag har hittat dom!

jag har hittat dom! "nästan lagom till midsommar", som mamma sa. mina älskade mössor, jag har hittat dom! (och på köpet även massa vantar och halsdukar):)



vänd om, vänd rätt

när mamma ringde och väckte mig 12.13 hade jag lust att skjuta både henne och mig själv. henne för att hon satt i en solstol i falsterbo, och mig själv för att varenda muskel i min kropp värkte. nu ska jag försöka vända tillbaka dygnet, ett projekt som förhoppningsvis inte tar längre tid än tills ikväll då jag hoppas kunna somna i normal tid. imorrn blire finbesök från åmål, vi planerar ett besök i mariebergsskogen i hopp om att det inte spöregnar. men vad gör väl det? vi har väl gummistövlar och regnjacka:)

igår fick jag frågan från en kille, som var alldeles för liten för att vara ute vid den tidpunkten, om det inte var svårt att va med vänner om jag alltid sov när de var vakna. ehh..jag jobbar 19-o6...varje dag?! okej, han var inte så gammal.

nattens kändisar bestod av jens byggmark, köpte ramlösa, och cirkusbroder bronett, tankade sin stadsjeep. klockan var typ halv fem å han frågade hur långt det var till arvika. tilläggas ska att jag nog inte hade sett att det var han om jag inte fick titta på hans körtkort, vilket jag fick.


lite frukost på det kanske? håller på å tvättar min senapskryddade orangea skjorta dagen till ära. borde dammsuga, men efter att ha dammsugit hela vår butik tre dagar irad är jag just nu inte sååååå sugen.


söt pojke och messmör

igår kom bärgningsbilen till jobbet. träligt läge när ens typ splitternya bil lägger av mitt på e18 under semestern. tyvärr hade vi ingen likadan att erbjuda men väl en golf. skitsamma. det viktiga i den familjen var den ena sonen, i 8-årsåldern. han led mest troligt av autism och var tokigt söt. när de stod i kassan frågade han om det var jag som var anna. det intressanta var att jag tidigare under dagen hade pratat om att jag skulle kunna tänka mig att jobba med den typen av utvecklingsstörda barn, en fråga som varit uppe tidigare...inte minst på åland:)

igår fick jag även glänsa med mina nyvunna kunskaper kring messmör, vilket ledde till försäljning. gillar't.

nu äre bara(!) en natt kvar, sen tänkte jag bli människa igen. tänkte försöka med en dusch nu. det grämer mig att jag missar både busfabriken imorrn och grillfest på lördag.

1/3

nu har jag gjort min första helnatt på statoil, varav fyra timmar ensam. gick över förväntan faktiskt. dels jobbade jag med en bra kille och efter att han gått hem vid fyra kom det in några välbekanta ansikten, bl a en gammal (och framtida) klasskompis. tänk vad lite ett känt ansikte kan göra. timmen mellan 5 och 6 var galet seg så var rätt lycklig när en nyvaken medarbete klev innanför dörren och jag fick cykla hemåt i morgonsolen.

det hände väl bara en jobbig grej inatt. alla som känner mig kan nog nästan gissa vad det var, kissnödig... som tur kom pojkarna från ankan in och fick vakta stället under nån minut, de lovade att skalla ev. farliga personer.

inatt blire "bara" två timmar ensam, då äre dessutom ljust när jag blir lämnad. behöver dock kanske inte påpeka att jag inte är nå vidare värst peppad för 6 timmar själv på söndag...det rer sig! efter det är jag ledig i två dagar, vilket ska firas med ett träffa classmates. måste nämligen fira att 2 av mina 5 lediga dagar i juli förbrukas... hoppas på sol!

sen blire jobb ons-lör. hoppas kunna boka in en kväll (vin kanske?) med kusinfrun som är gräsänka framåt helgen, då hela JÄVLA min släkt har semester nu. pappa med storfamilj är på harö (drickandes öl nybadad när jag började jobba igår), mamma&lasse tillsammans med stormoster och familjer far till skanör på söndag, mostern ullra&ola startade sin europatripp i morse och richard&nutte&emma smygstartade med konsert i torsdags, låg på stranden igår och är dessutom på liseberg idag. nog är det väl litte synd om mig?!

.

msn-dejt med harry. sjukt värt. hahaha. underbart att hon är på jobbet dessutom. hon, kersan å jag liksom. och några till.

i morrn blire karlstad. ganska bra ångest inför helgens pass; 20-06, 19-06, 19-06..men sen ska jag skratta hela vägen till banken, höhö.

fortsatt äckligt varmt på jobbet idag. vad hände med shortsen........?

diktatorn

idag har det varit alldeles för varmt på coopet. och då menar jag svettande varmt, så svettande att typ brallorna klistrade sig fast mot smalbenen...för att inte tala om innerlåren. återigen frågar jag mig, vad f-n hände med shortsen?

pappa iversjö fick avstämning idag. mamma iversjö var inte med. pappa iversjö berättade då att han fick klara sig själv ibland:)

annars var det faktiskt rätt bra kunder idag måste jag säga..trevliga avstämningskunder och inga jobbiga diskussioner kring återköp. eller jo, en..men hon va trög. och jag med lite. det löste sig i vilket fall som helst.

tror ra kan ha varit rätt nöjd med att jag, helt på egen hand, ordnade ny kod till kassa 5.

var även lite av en diktator mellan 17-19 ikväll. kände mig så. men det blev sjukt bra. och jag gav bra beröm till henne jag bossade lite med. och hon lärde sig något nytt. så ja, det var bra.

richard åker till gbg och varberg imorrn. lite avundsjuk. förhoppningsvis får jag en ledig helg i juli så jag kan göra samma tripp, lägger dessutom till en lite norröver med ljungskile med.

karlstad nästa vecka. ska försöka hinna träffa mina klasskamrater över en glass eller två.

gårdagen var ett stort steg i en riktigt bra riktning.


gonatt.


RSS 2.0