det är över nu

nja, inte riktigt än. troligen pågår den största ishockeymatchen på väldigt många år, men för svensk del tog det slut för en dryg timme sen. och det kunde väl inte slutat så mycket bättre. eller jo, det skulle väl varit att anders södergren tagit guld. men han vann ett, och det tänker jag komma tillbaka till. för här nämner jag helena jonsson. men i övrigt går det i de positivas tecken. vilket os!

os-invigningen bjöd inte till speciellt mycket i vancouver 2o1o. när jacob hård sa att den kulturella delen började valde mina ögonlock att slå igen, för att vakna lagom till att se förvirringen som uppstod när elden (eldarna) skulle tändas. drygt 40 min efter att invigningen var slut blev inkallad på jobbet och när damerna skulle köra skidskytte senare på kvällen hade jag lika gärna kunnat sova på granmyrsgatan, där jag var, fullproppad av sushi. dagen efter skidskyttet skrev jag att det nog var något som inte riktigt stämde där. det skulle man väl kunna säga. jag lider med helena jonsson och till viss del är jag nog skyldig till att det gick som det gick. os handlar inte om att bara plocka hem medaljer. fråga vonn, northug eller någon annan som på förhand skulle plocka allt.

men vad vore ett os om man redan på förhand visste vilka som skulle åka hem med guldmedaljer? att kalla skulle göra det gjorde ingen jätteförvånad, något som på nåt sätt inte drar ner hennes prestation. hon ledde från start till mål bortsett från första kontrollen där hon var tvåa, efter anna haag som slutade fyra. anna haag som dagarna senare charmade dem hon inte lyckats charma innan (undertecknad till exempel) och slet sig till en silvermedalj.

men innan längdåkarna, och faktiskt innan anna haags medaj också, var det en annan svensk som klev in i handlingen. björn ferry har nu fått kylskåp för första gången så nästa gång är det inte lika stort. men en sak är säker, os-guldet i jaktstarten i vancouver 2o1o är jalle fall det första för ferry.

två dagar innan anna haag tog emot sitt silver hade vi (vi vann, de förlora..så funkar det!) en till silvermedalj i våra händer. anja pärsson kvaddade (enligt henne själv) och istället fick vi vara nöjda med att hon reste sig igen. under många år har jag haft svårt för anja pärsson. för några veckor sen försvann det, poff! i huvet på anja pärsson, och så: bort! är det nån man har lärt sig inte ger upp, så äre anja. och visst gjorde hon inte det. dagen efter stod hon med en bronsmedalj i sin hand. men som hennes mamma sa, så var det ett guld men det var bronsfärgat.

näste man att kliva högst upp på pallen, och som kom fyra i inledningsdistansen, var marcus hellner. på sin vänstra sida hade han johan olsson och på den högra axeln satt anders södergren. han var minst lika delaktig i de medaljerna. min favorit, anders södergren.

kring längdlandslaget fullkomligt vräkte det ner medaljer, tillsammans med regnet och snön därborta i whistler, och bara två dagar efter herrarnas dubbeljakt klev kalla-haag fram och körde hem ett varsitt silver i lagsprint. det är fel att säga att jag blev besviken, men jag trodde ju så mycket på ett guld!

varannan dag-principen fortsatte och två dagar senare fick min älskade södergren också sin medalj, ett guld. så som han hoppade av glädje, grinade jag av stolthet. blomman sa att det var en av de bästa dagarna i hans liv. fråga anders södergren om han håller med.

natten till lördag denna veckan väntade mig inte jag något guld, med tanke på hur lag anette norberg fullständigt försvann efter omgång 5. men så hände det, det som alltid går emot sverige annars, och kanadensiskorna la en dålig rackabajsare (som hultling kunde sagt) och guldet gick till andra sidan atlanten.

och på tal om att inte vänta sig, var det nog ingen som väntade sig ett monsteråk av andré myhrer i slalomens andraåk. de snöpliga 3 hundradelarna som gav honom en fjärdeplats i turin för fyra år sen, blev igår istället hans slutplacering. det alpina lagets andra bronspeng.

att den klassiska femmilen är jag inte speciellt förtjust i. men vad gör det? vad gör det när dario cologna ramlar på upploppet (sveriges uppgift?) och johan olsson spurtar till sig sitt andra brons och tredje medalj i vancouver. ingenting.

nästintill inget får mig att grina mer än sport. alla medaljer. alla prisutdelningar. alla fjärdeplatser. alla intervjuer. per elofsson. shit, karln grinade. det är en karl det!  os är bland det bästa jag vet! snart äre över och just nu har kanada det enda guldet som betyder något för dem i sina händer. bara fyra år till nästa gång, sochi, sotji eller hur tusan det stavas, 2o14!

sverige har efter os i vancouver tagit sitt 50:e guld sen chamonix 1936. sitt 51:a också för den delen. 2o1o var fem svenska presationer bäst. 2 var näst bäst. 4 var tredje bäst. 8 var fjärde bäst om jag räknat rätt.

i karlstad snöar det likt i whistler. tack svt och tack sverige. jag älskar os!

and the reason is you

det finns faktiskt några anledningar som är större än andra, att jag valt att bli lärare för gymnasieungdomar. dvs, i vissa (förhoppningsvis ganska många) fall någorlunda vuxna människor. igår undervisade jag en sexa. eller förlåt, jag blev mamma för 18 12-åringar i en timme. Efter att ha fått höra att jag är en barnmisshandlare (då jag helt enligt skolans policy sa att det inte är okej att vara med på idrottslektionen om man inte är ombytt, utan valt att ha jeans, kofta och mössa på sig) och elak, fortsatte väl lektionen helt okej. Dvs, fick bara höra att jag hade en bitchig blick och frågan om vad pms var..fast den var riktad till min kollega, som kan tilläggas är av det manliga könet. eller ja, han heter i alla fall erik. till det kom också det gamla vanliga, tjat om tuggummin och olämpliga ordval. jag har nog aldrig känt mig mindre lämpad som lärare. och det värsta av allt är att jag inte hade en aning om vad jag skulle göra. börjat grina? börjat härja? gått därifrån? låtit dem fått som dem ville? efteråt visste jag inte ens vad jag skulle säga. kom inga ord. bör jag bli lärare?

har visserligen fått höra att det är nåt extremt på den skolan jag gästspelar lite på ibland. men ändå. jag kan inte sluta fundera på hur föräldrar till dessa barn är funtade? tillåter de att de kallar sina kompisar för "jävla bög", eller inträffar det bara innanför skolans väggar?

idag åkte jag skridskor med en grupp elever som, i princip, aldrig stått på ett par skridskor. det var kul. de kom å tackade efter lektionen och frågade om vi inte kunde åka nästa gång också. kul att vara uppskattad nån gång.

imorrn äre milkoloppet. idag pratade jag med tv4 värmland och berätta vägen till kalhyttan. ge mig samma väder som det varit idag så kommer det bli grymt. ska försöka att inte tuppa av iår. och inte bli sjuk, det är jag nog mest nervös för just nu.

ibland liksom hejdar sig tiden ett slag

det kanske var naivt av mig att hoppas att aldrig mer behöva vara med om att en elev lämnar livet, men att det skulle hända samma läsår kunde jag inte ens drömma om. senast i fredags undervisade jag en av skolans spralligaste grabbar och idag finns han inte mer. han vaknade inte när hans pappa väckte honom för att se på os-hockey i morse. jag hoppas gräset är grönare på andra sidan. på lördag skulle han ha spelat innebandy i finspång. det är en sjuk värld vi lever i.

.

ibland är jag bara så jävla trött. det finns ingen som känner mig.

snösnösnööö

tänkte säga att det nog inte finns nån som kan föreställa sig hur mycket det har snöat idag, men eftersom det verkar se likadant ut i hela långa riket så hoppar jag det. idag tog jag en lätt promenad på en timme i morse, kändes som riktig träskträning så var rätt trött när jag kom hem. trotsade vädret efter duschen och begav mig till granmyrsgatan, mitt andra hem tack, för lite kaffe och ritande med heidi. fick även lite underhållning på köpet då grannen skottade taket. och den va på hög nivå vill jag lova. ser sådär mycket fram emot att jobba idag/natt. välkomna att hälsa på mig. om ni hittar dit. börjar 21 och har redan börjat följa bussarna på "live-tjänsten", annars lär jag aldrig ta mig dit. förövrigt har vi börjat sälja ut våra mängder med kexchoklad på jobbet, och har därför "extra pris", funderar fortfarande...betyder det att man tar 2 och betalar för 3 eller?
å så har vi börjat sälja små kakor till kaffet, ja inte tusan är de stora inte.
nya ahlgrens bilar på lösvikt dessutom, rätt så stora om ni frågar mig. rätt så goda också om jag får frågan igen.
när man är hygglig å tar en promenad med hunden som för tillfället bor i vårt hus får man chokladask. med världens godaste choklad dessutom. mamma, vad sägs om min nya matta?
...som tycker...
...precis som min pappa. och jag säger som så, jag kan om jag vill!

fina favoriter fyller

först heidi, 5 (4 å ett halvt år tidigare)
och farfar, 80 (i sitt esse)

humor

DAG 1

Anna Johansson os-guld, jajajaaa!

Rebecca Bergelin
Rebecca Bergelin
vad? vem vinner?
Igår kl. 20:31 · 
Anna Johansson
Anna Johansson
kalla, jajajaaaaa!
Igår kl. 20:32 · 
Rebecca Bergelin
Rebecca Bergelin
va? tog hon os-guld?
Igår kl. 20:34 · 
Anna Johansson
Anna Johansson
haha sluta nu, vid närmsta anblick trodde jag du lyckats undgå det och lurade mig:)
Igår kl. 20:35 · 
Rebecca Bergelin
Rebecca Bergelin
hehe nej ja har varit o tränat..1.jag vet inget om os 2. jag visste inte ens att hon skulle va me...hehe ja jag vet att jag är pinsam
Igår kl. 20:37 · 
Anna Johansson
Anna Johansson
haha vaddå pinsam? alla har la olika intressen;) trodde bara din ironiska sida tog över då jag inte lär varit ensam om att ha kommenterat os-guldet.. :)
Igår kl. 20:38 · 
Rebecca Bergelin
Rebecca Bergelin
hehe nej men ja såg ditt först...har uppdaterat mig nu=)
Igår kl. 20:39 · 
Anna Johansson
Anna Johansson
hejja dig!!:)
Igår kl. 20:40 · 
Ylva Tallberg
Ylva Tallberg
JAAAA!!!!!!!!!!!
Igår kl. 21:03 · 

DAG 2

Rebecca Bergelin "Åh såg ni att Kalla tog guld IDAG?" "Idag, var det inte en repris du såg?" "ööh va?nej de dror ja inte...eller ja vet inte!" Gurra har heller ingen koll hahaah


Anna Johansson
Anna Johansson
HAHAHAHA!
för 11 minuter sedan · 
Anna Johansson
Anna Johansson
Jag dör! Älska att Gurra är förvirrad!:) Erkänn det kändes gôtt å glänsa lite?!:)
för 10 minuter sedan · 



beach 2o1o

jojagtackar. skulleintetrodet. igår gjorde min chef klart för mig att han ville ha mig här i sommar. och jag gjorde klart för honom att han hade mig här i sommar, i utbyte att jag får lära mig lite häftiga grejer, som att beställa, innan juni. det blev en deal. jag börjar nog bli värmlänning på riktigt nu.

vila ska jag göra när jag är 65

igårnatt valde jag att ställa klockan på 02.58 för att hinna förflytta mig och mitt täcke till soffan lagom innan os-invigningen startade. kan villigt erkänna att jag slumrade till lite då och då, när jacob hård meddelade att "nu börjar den kulturella delen" slocknade jag rätt gôtt. vaknade strax innan 6, såg slutet och låg kvar till 06.15 då jag återigen la mig i sängen. somnade direkt trots att lamporna i fönstren tändes typ då, timer is the shit. 06.40 blev jag väckt av att telefonen ringde och frågan "väckte jag dig?". 07.30 var jag på jobbet. började dagen med en muppkund. slår aldrig fel. kom därifrån ~14.50. 16.50 anlände jag till granmyrsgatan, nyduschad och inte klädd i orange. spenderade resten av kvällen (natten?) där, med hemmagjord sushi (mums!), söta barn, melodifestival (jag såg h&h:s dans som betydligt mer underhållande), tandborstning, gonattsaga och skidskytte. kan tycka att de där barnen är världens sötaste onger. skidskyttet gick ju skit. känns som att nåt inte riktigt stämmer där?

nähä, om man skulle ge sig ut och gå en sväng. smhi säger -3, yr.no säger -8. jäkligt stor skillnad om ni frågar mig. fryser redan. sovmorgon imorrn. gôtt det. räcker med att gå upp 06.45 istället för 05.45.

gillar att kfum är på god väg att ta hem hela serien. jag vill också spela innebandy.

14/2


jag gillar ju inte kommersiella jippon. men jag gillar att få post av mamma!


ajajaxeln

idag har jag bakat bullar. om nån är sugen på att smaka äre bara att komma hit! seglarbullar på sandhamnsvis, luktar kardemumma så det står härliga till. tänkte jag skulle göra dem små idag. och det gjorde jag. men att de sedan jäste och ökade 188% i storlek är en annan femma.

imorrn äre friluftsdag. jag är eldansvarig serrni. ska styra upp korvgrillning. kan tänkas bli en och annan bulle med. ska nog bjuda britt på en. ja, det ska jag. britt är förutom idrottslärare även sjukgymnast. klagade lite på min onda axel och när hon klämt lite på den beslutade hon lite rehab med gummiband. så idag fick jag ett med tillhörande övningar. häromdan masserade hon mig också. visserligen var det för att visa några elever men ändå. synd att jag troligen är med tjejerna på innebandy-sm när den andra gruppen ska köra. hade gärna ställt upp en gång till.

snark

jag tycker det är grymt roligt med praktik. men varför måste filipstad ligga så långt borta? uppstigning 05.45 är inte riktigt min kopp av te. snark.

walkie talkie

har just kommit hem från granmyrsgatan där barnen fortsätter att leverera. skulle gratta en av två februariflickor, men det var bara den ena hemma och hon fyller inte år idag. i vilket fall som helst, heidi och jag testade hennes nya walkie talkies (säger man så?), hon var dock inte på det klara med att jag hörde hennes skrik ändå, då det endast var en halv vägg mellan oss. dessutom berättade pelle att han och håkan skottat snö och gjort en riddarborg häromdagen. när pelle sa att de gjorde en "mur" envisades håkan med att säga "bur" x antal gånger, innan han lägger in den..."bur rimmar på mur". skön unge, ja.

första filipstadsvistelsen 2010 började idag. gick bra. dock blev jag återigen påmind om varför jag valt att undervisa på gymnasiet..träffade idag en åk6:a, och de va tamejfan helt galna. första kommentaren "vet du om att du börjar bli gråhårig". haha, jävla unge!:)

gratulerar

idag säger jag grattis till min mest trogna bloggläsare elisabet, grattis!

och även till min bror på richard-dagen.

och i övrigt gillar jag min hållning


spacklet

så här snygga mackor gör spacklet på hotel..jag menar äldreboendet där hon jobbar.
på hot..va fan, äldreboendet bor en tant som gillar att sticka. spacklet fick ett par och vidarebefordade till mig. tack spacklet. du är världens bästa mammi!
å nu vare väl aldrig nån mer som ifrågasatte min hårfärg..eller?

trevlig melodifestival önskar statoil

det är nämligen så att man nu kan vinna biljetter till melodifestivalen på vår hemsida. men(!), eftersom jag är anställd antar jag att jag inte får delta...synd.

vg

det känns rätt gôtt fâktiskt.

die, särskrivare, die

helt ärligt, "öppet tider"?!

när man utbildar sig till lärare gör man detta

nämligen talar om vad man har att säga om sina klasskamrater:
ANNA
kunnig och smart
glad
omtänksam
tar alltid till sig av vad andra säger
positiv (här rättade jag en felstavning..possitiv)
smart
omtänksam
omtänksam
bryr sig om alla
snäll
trevlig och omtänksam
kunnig och bra på att ta instruktioner
omtänksam
modig
mycket ryggrad (rättade just en sär skrivning av rygg rad)
snäll
håller koll på mig (min 2:a mor)
anna är bäst. ingen protest.
summa summarum?

RSS 2.0