hallo

idag när vi var nere en sväng på stan mötte vi "tysken". och det var ju lite roligt i och med att smala sussie va på tv igår. roligt var också att han drog på en barnvagn, och vi som sett bröllopsfotografen vet att han blev farsa där.

tt-wic

måste va vaken en stund till och se vad tyresö-warberg slutar. protokollet ser just nu väldigt spännande ut.

idag har jag fått rapoorter om att tilda börjat försöka krypa. shit, tiden går så fort! hon är snart 8 månader..

"pappa, pappa, det är din kusin anna"

ikväll har jag varit på granmyrsgatan och sysselsatt mig lite. eller rättare sagt var det väl heidi som sysslesatte mig. när hon hade visat pumpgubben pelle hade gjort la vi två pussel och spelade tjuv&polis. alla som minns tjuv&polis borde komma ihåg att det tog svinlång tid att spela. men nu serrni, nu var det lilla tjuv&polis. mycket bra spel. femte omgången hade heidi fortfarande inte vunnit nångång, medan jag och håkke hade två segrar var. snäll som jag är lät jag henne vinna.

fick också lite kvällsmat i form av den urgröpta pumpan som pelle gjorde paj, smakade faktiskt mycket bra!

imorrn skulle det göras spökbakelser på granmyrsgatan. och håkke var dagen till ära utklädd till pepparkaksgubbe.

när jag gick hem sa vi gonatt, å så gör nog jag med strax. imorrn äre jobb 7.3o-14. då anländer mami&lassi, finfint! mina hyllor ska sättas upp. ska nog flirta in ett besök till ikea. sen blire garanterat en sväng till stockfallet igen.

gonatt.


med den dialekten är du bonde, oavsett hur du vrider och vänder på det.

 


3 är väl alltid bättre än 2?

sa hon som anmälde sig till tyskakurs på distans, tillhörandes högskolan i dalarna.

humor

jag trodde just clementinen skämtade med mig när det var 5 kärnor..i samma klyfta!

bonde söker kossa

åk till indien.

min mamma må vara världens bästa. men jag ska inte ljuga, jag undrar lite vart vägen är på väg när hon - som aldrig kan se på tv 3 min utan att somna - säger att hon tittar på bonde söker koss..fru.

avslutar onsdagen med en möjsih låt.

 

ica

förresten har jag förstått att det har uppstått lite irritation runt om i landet kring nya ica-reklamerna. jag tycker ica gör en bra sak. de har startat ett projekt för att slussa in "fler som jerry" i sina butiker.

dessutom har allt gjorts i samråd med fub (riksförbundet för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning).

tror många har svårt att inte le en smula åt detta.


ytterligare en anekdot

min kursledare är i kenya. lite avundsjuk är jag. men som tur är har vi albrecht kvar att berätta anekdoter för oss. idag frågade han i alla fall om han redan berättat det, när han tänkte berätta en. med andra ord lyckades vi styra av honom.

idag spelade vi volleyboll. eller ja, vi trodde vi skulle spela volleyboll. istället fick vi träna fingerslag i en timme men ska jag vara ärlig (och det ska man ju) så behövde jag det. sen är väl lite av grejen med min utbildning att det egentligen inte spelar nån som helst roll om jag kan göra saker om jag sen inte kan lära ut det. det var dagens genomtänkta.

åter till volleybollen. albrecht är från tyskland och hade egentligen ingen favoritsport som liten. dock fascinerades han av volleyboll. han tyckte charmen var att hålla bollen i luften och liksom försöka trycka ner den i golvet på motståndarnas sida. tror faktiskt han var rätt duktig också. när albrecht gick på motsvarande vårt mellanstadie fick de två(!) nya mikasabollar till gympasalen. de fick en lektion i va man fick, och inte fick, göra med de nya volleybollarna och det var mer regler kring bollarna än själva spelet. albrecht blev väldigt imponerad. när han var ensam kvar i salen tog han en av bollarna (ja, inte snodde alltså) och smög in bakom en bomhållare(?), ni vet den där man sätter fast bommen i, och luktade på bollen. tyckte det luktade läder. sen SLICKADE albrecht på bollen. vad albrecht inte märkte var att wolfgang såg honom. han kallades "slickebollen" ända tills den dagen han flyttade. men jag tror han gillat.


efter skolan idag fick jag sällskap hem av emma. hon spelar match i skåre nu och orkade inte åka hem mellan. istället fick hon, i sann klasskamratsanda, följa med mig hem på lite potatismos.

imorrn äre återigen redskapsgymnastik. no big fan jag inte. men man kan inte älska allt. inte alla heller för den delen. snart äre helg och då kommer mamma!

här är albrecht när vi paddlar kanot i mattila. jag gillar honom. han har en sund människosyn och gillar mitt sätt att tänka. om det är på grund av hans människosyn eller att han gillar mig låter jag vara osagt. johan har ändå dejtat hans dotter.


och det skulle ju va dans, dans, dans!

1234, 1234, 1-2-3-4..min förmiddag bestod av schottis, foxtrot, bugg, vals, salsa och linedance..puh. och det mest konstiga med den förmiddagen var väl att vi inte ens var lärarledda.

under våra danslektioner har vi en tjej som gästspelar lite. hon jobbar redan som lärare men ska slutföra sin utbildning och har missat några smådelar. i vilket fall som helst så kom vi in på ålder. hon trodde jag var 28 å sen pratade vi inte mer om det..ha!

efter skolan åkte jag och emma till bergvik. hon skulle byta ett par trasiga skor och bra klasskamrat som jag är följde jag med som moraliskt stöd. efter det tog vi en sväng på ikea med tillhörande köttbullelunch. fint som snus. vi provade soffor också ja..varpå emma sitter i en och säger - men det här måste vara en ny modell! vad hon inte såg var den snuskigt gröna och väldigt stora "nyhet"-skylten. vi har jalle fall väldigt roligt ihop.

i helgen var jag i jönköping, sveriges betlehem eller jerusalem eller vad tusan man säger. har haft en väldigt mysig helg med massa god mat och trevligt umgänge. i fredags var vi på bröllopsfotografen och jag är inte mindre kär i björn starrin nu. det blir ingen ny smala sussie men pölsa är alltid pölsa och ulf malmros är alltid ulf malmros. måste se den bästa sommaren snart också.

i lördags tog vi en tur i staden, trotsade vädret = spöregn, och fann då min nya kärlek i form av en jacka. eftersom jag kände att jag behövde diskutera saken med mamma blev det inget inköp den dagen, vilket senare visade sig vara ett dumt drag. när vi kom hem sa jag att jag kunde fundera till söndagen varpå jennifer utbrister - men, det är inte öppet imorrn! här går man i kyrkan på söndagar.. så det sket sig ju. ringde till butiken i karlstad som inte ens hade den i sortiment.. MEN. idag har jennifer köpt min älskade jacka vilken nu är påväg i ett paket till mig, med leverans imorrn eller möjligen onsdag. tadaaaaa...skrällfärgen eller?


only in värmland?

Dum & Dummare 2009

Buss 620, Skoghall

Två tonåringar ~15 sitter och diskuterar gymnasieval.
Tjejen: Jo… men han gick någon floristlinje eller något…
Killen: Florist? Vafan är det?
Tjejen: Jag tror det har något med golv att göra…


snacket går på kau

en annan av mina lärare frågade igår "anna, är du kusin med johan engberg?" jag svarade att jag trodde det var det jag var känd för.

haha, jag har absolut inget emot att bli förknippat med en så bra människa, absolut inte! men det roligaste var ju förmodligen när en tredje lärare fick det att låta som att jag flyttade till karlstad enbart för att johan bodde här. i själva verket svarade jag på frågan om varför jag valde karlstad "..//..sen är det klart det är skönt att veta att jag har johan (och pelle) så nära om det skulle behövas någongång"

men jag minns fortfarande mina utvecklingssamtal i idrott på högstadiet. jag var inte lika snabb som varken johan eller nutte. men spela innebandy, det tyckte han att jag kunde. alltid nåt.


guldtackar?

jag har en lärare som heter auoja i efternamn. för att vi skulle komma ihåg stavningen sa hon det som "guld? oja!". jäkligt smart faktiskt.

en vecka kunde jag jalle fall hålla mig

jag insåg idag. faktiskt innan jag pratade med herr hagvall. att det händer så mycket i mitt liv som min mamma får höra, fast hon egentligen inte behöver. det var ju det du var till för. kära blogg. jag får väl säga att jag är tillbaka.

punkt slut.

nu ska jag inte blogga mer. i alla fall inte för egen räkning.

skitdag

idag, den fjortonde oktober tjugihundranio, är det en dag som vi hade klarat oss jävligt bra utan. visserligen var polkan till rednex cotton eye joe på förmiddagen riktig rolig, men ungefär så tråkig som den var rolig var bolleken på eftermiddagen. vi har idag fått det bevisat att man faktiskt kan ha tråkigt med en boll, eller flera bollar.

inte nog med det, det fanns även innebandyklubbor och bollar att tillgå.

farmor ringde ikväll och fick mig att längta hem lite mer.
igår var det bra. då hämtade jag mysbarn på dagis. och granmyrsgatan är en bra gata det.


måndag

idag är dagen...

* som min grupp blev tilldelade "bugg" till dansmomentet. trots att alla redan känner till mina buggkunskaper, tack var facebook, är jag nöjd. sjukt nöjd.
* som min kursledare sop trodde jag tonat håret.........ja sop, jag är 22 år och gråhårig. och står för det. typ. (tilläggas ska väl kanske att han trodde det var det gråa som var tonat?)
* som jag knäckte extra 2,5h för sjukdomar
* dan innan jag ska hämta heidi&håkke på dagis. heidi har tydligen redan berättat hur jag ser ut, så de inte undrar vem jag är.

när vi ändå är inne på kärlek


jag älskar tobbe! ♥


äntligen

http://perryvinnerpoangligan.blogg.se

julfridens liljor

ni som känner mig vet att jag inte gillar julen. men rebecca berättade nåt vääääldigt trevligt för mig idag, nämligen julbordet med jobbet blir på nöjes med show av starboys (pölsa, tysken m.fl). läs mer här: http://www.nojesfabriken.se/konferens-event/julshow2009

jag är inte dåligt övertänd vill jag lova! det värsta är att jag börjar jobba 20-21 nånting så nu ligger min förhoppning i att få följa med en sväng innan...hoppas på att inte behöva fjäska för chefen för mycket! dock extra lämpligt att jag idag tackade ja till ett extrapass på söndag. åååh vad jag vill gå! min älskade pölsa liksom.

mysfika med angela, hon är bra hon! rebecca med, bra film. kissnödig va hon. det va kul! får vi göra om. bröllopsfotografen nästa!

nu bör jag sova. uppstigning 05.30 imorrn. men är inte trött.

på tisdag äre jag som är barnvakt. ska göra nåt jag aldrig gjort innan, hämta ungar på dagis. kan nog komma att bli veckans snackis, haha!

nationella insatsstyrkan?

förra veckan när jag var med kristian i badhuset med hans åk3-elever lurade han i dem att jag var från rikspolisen och att mina kollegor skulle komma hem och hämta dem under kvällen om de inte skötte sig under lektionen. såklart berättade vi också att det faktiskt inte var så utan att jag kom från kau och skulle bli lärare osv. när vi kommit igång med simningen gick jag bredvid en kille som behövde lite extra hjälp. efter några meter stannar han mitt i ett simtag (och gör mig lite nervös) och vänder sig mot mig och säger "vet du, en i min släkt jobbar också på rikspolisen". undra hur många föräldrar som fick veta att de hade haft besök av polisen den dagen..

idag vill jag spela innebandy. massor. och till råga på allt ligger det då en innebandymagazinet med mitt namn på i postlådan.

dagens planer är inte alltför krafttagande; fika med angela och bio med rebecca. det blir bra det.


i finspång får vi jalle fall tidningen varje dag..

för filipstadstidningen kommer bara tisdagar, torsdagar och lördagar. haha. trodde dom skämtade med mig! fatta om det är värste grejen som händer på tisdag, så måste den vänta ända tills torsdagen för att hamna i tidningen..historia.

idag var jag på klassisk(?) tennismark, magnus normans hemmabana.

warberg - dalen, 7-2


bild lånad från http://www.warbergic.se/

...


jag klager int

men visst har man haft roligare helger än såhär. inledde med begravning i fredags och jobbade igår. hösten är mer än här och jag är inte den största supportern till det. kanelbullens dag idag, bakade te mig en på jobbet igår. på dagens meny står köttbullar och potatismos, bådadera hemmagjort. söndagar är tusan inte roliga. bönan gjorde 3+1 igår, snyggt! det är fan inte lätt när det är svårt. imorrn blire filipstad igen.

lite kul är jalle fall att pelle berättade att pölsa bor i samma område som jag.

och i onsdags va vi på hockey.

nån som minns upper-deck? (jag gört! fråga min bror):)förra helgen var det 3o-årsfest


hagges lilla bit


moget mats, moget...
 

jag fick kaffe av sötharry!ta mit till ikea, nån?


RSS 2.0