hur man firar jul


starboys - julfridens liljor, fem AAAAA

matmässigt vann gubbröran och den varmrökta laxen med pepparrotssås. och efterrätten såklart, främst chokladmoussen.
säkerhetsansvarig, nåddes hela showen på "113"
siamesiska tvillingar från färjestad
tommys allsångsarmageddon
larsa, rebecca och hed. man ska leva för varandra.

ninjaz - snabbköpskassörskan
bsb - i want it that way
"vinka"
tillsist tackade jag pölsa för god mat och festlig underhållning. sen fortsatte jag till jobbet.

och hon sa: egentligen är du inte kär i mig, och egentligen är det okej med mig. för jag blir aldrig kär i nån, sånt där är slöseri med tid.

okej. det här verkar väldigt lovande inför kvällen. uuuu jag längtar! ska ta mig en sväng förbi jobbet och lämna kläder och köra lite peptalk!

http://vf.se/Kultur--Noje/Varmland/Starboys-publikflirtar-091128.aspx

jo rebecca

jo rebecca, om du ser detta. vi ska till nöjes imorrn, inte bmb:)

who is that man with the microphone? the is here but tomorrow he is gone, but I disagree

om jag ska säga det själv så blev linedancen idag en succé. till och med mina fruktade ettor dansade som aldrig förr. att jag sedan följde upp med en väldigt uppskattad bollek gjorde inte saken sämre. nu har jag haft mina sista lektioner på spg för i år. men vecka 6 är jag tillbaka, och längtar redan! för då vankas det milkolopp och skidåking!

idag fyller min äldre moster år. tänk att det alltid varit så att mostern varit mostern och äldre mostern varit bara guje. det är i och för sig inte så bara. guje är verkligen en mormor jr, lagar världens godaste mat, är världens snällaste och har en karl som bakar världens godaste bullar. och just det, precis som mormor så är hon ogärna med på kort.

volleybollturnering, jajjebjörta

http://filipstad.ifolkmun.se/2009/11/25/rafflande-volleybolldueller-och-fargstarka-spelare/
från:http://filipstad.ifolkmun.se/
nu ska jag strax bege mig. på dagens prgoram står linedance, med turtles.

åren gick och vi sprang ikapp, bort till skivaffär'n. fyrtifem varv vi snurrade runt, tre minuters värld. jag minns den dan jag blev kär, min storebror spådde besvär, så skönt besvär. min bror och jag vi har kramats av samma mamma.

jag ska få ytterligare ett kusinbarn. heidi ska bli storasyster och håkan ska bli storebror. heidi har redan klargjort att hon kan gå med på att hålla bebisen men inte byta bajsblöja - det får håkan göra. håkan som i sin tur redan klargjort att när han blir storebror ska han stå upp och kissa, och ta bort stödhjulen på cykeln. måste älska de där ungarna! hade dessutom en liten geografilektion med heidi som lärde mig att ålarna kommer från mexico. sen tyckte hon att jag skulle natta henne innan jag gick hem idag, men bara om jag lovade att säga "i love you".

vi började också prata om innebandy då pelles lärarlag hade vunnit skolturneringen förra veckan. tilläggas ska att hagfors har ett rek-stämplat innebandygymnasium. i vilket fall som helst, var tvungen att ta upp min första elitseriematch. det var ibk lockerud som tog emot succé hemma i vadsbohallen. häftigt vare, med blinkande lampor och rök när de sprang in. hemmalaget kastade ut kepsar i publiken och självklart hade pelle spanat ut vart vi satt, och kastade en till mig.

ikväll ringde min kära farmor, den enda som officiellt får kalla mig "gumman". hon hade bakat lussebullar, vilket jag avstod idag. regnet öste ner och jag diskuterade med mig själv om jag skulle ge mig ut och handla. jag gjordet inte. får se när det blir av. om inte annat så vet jag vad som står på bordet när jag kommer till torgvägen nästa gång. och jag längtar dit.

en annan av dagens konversationer:
heidi (efter att ha ätit en clementin) - måste jag tvätta mig?
emma - nej, det behöver du inte
heidi - får jag svininfluensan då?

och så jenny då. och sofi. er längtar jag också efter.
är han grym eller är han grym då, den där robin söderling.

hello mrs. van de kamp did you clean the whole kitchen and drink all the wine? hello saferide, can you give me a safe ride back to sleep?

volleybollturneringen idag blev en spännande historia men de favorittippade pôjkera i nv3 stod emot pressen med nv2, utklädda till turtles i bästa gröngölingshaggeanda, vann på tjejsidan. själv blev jag utvald till sekretariatansvarig (läs: "närspelarvinästamatch-svararn").

idag regnade det inte på vägen hem, första gången den här filipstadsperioden. trevligt. fick ju se molkom i någorlunda dagsljus. - "va äre som luktär" - "dä ä brukät".

och på indirekt tal om pölsa. på lördag vankas det julbord med underhållning av starboys. som jag längtar! förresten sa nån att det är en månad till julafton idag. nån som bryr sig? inte jag.

imorrn har jag planeringsdag vilket innebär att jag blir kvar i karlstad. så jag funderar på att lägga upp min dag enligt följande: 1. sovmorgon (det vill säga längre än 05.45) 2. skriva lite kompetensjournal 3. dansa lite linedance i förberedande syfte för torsdagens lektioner 4. baka lussebullar & pepparkakor 5. besöka granmyrsgatan

kanske skulle blivit lärare i svenska ändå..idag rättade jag en av de andra idrottslärare. "simmning" stavas faktiskt med ett "m". vad jag tycker om särskrivningar redogjorde jag redan vid vårt första möte.

eftersom min handledare ska på fackmöte (uttalet blir faktiskt rätt roligt) hela torsdag och det är studiedag på fredag (vilken jag verkar få ledigt från) avslutade vi dagen med en fika på café huset. så stod det. trots särskrivning var det ett mysigt café, troligen det mest moderna de har i filipstad. om det har nåt med vill säga. eller jo, det har det. fördet var diskussioner om vi skulle dit eller till margits café. bra val. jag gillar att de uppskattar och förstår min humor. britt sa att vi skulle ta ett fönsterbord. utan att tänka mig för svarade jag "om det mot förmodan skulle hända nåt utanför eller?". en kvart senare gick stans fyllo förbi, alltid nåt.

sourcream&onionkryddade cashewnötter smakar helt otroligt ba.

we're both breathing, i hear your breath, you can only ever die in two arms, i like yours the best

tv4sport bjuder idag på storvreta-täby. äntligen en bra tv-match hoppas jag och början har sett bra ut! helgen bjöd bland annat på lesjöfors/filipstadvinst över finspång, onyxvinst över karlstad och warbergvinst över umeå city.

i saw you yesterday with an old friend, it was the same old same "how have you been?"

den där anna är ju inte dåligt söt. det gör att jag vill bli världens bästa lärare, lite till.

dagens lycka är annars svt:s skidsändningar, äntligen! världens bästa söndagsunderhållning. tror inte jag är ensam om att ställa klockan till kommande vinterstudion-sändningar. att kalla förde sverige till seger och hellner sverige till en finfin sjätteplats.

imorrn äre dags för filipstad igen. måndag = dans, tisdag = volleybollturnering, onsdag = planeringsdag?, torsdag = musik & rorelse (linedance?), fredag = studiedag. ibland äre jobbigt att vara lärare.

på tisdag far norra strandskogen till thailand. rätt avis är jag.

nu blire att följa innebandy. go warberg! go onyx!

du stryker fingrarna lätt mot min kind och i ett ögonblick då allt står still så får jag en chans att säga allt det jag aldrig sagt så får jag en jag chans att ge dig allt det du aldrig haft men jag är för feg

lördagmorgon. jag läser nilsoves glimtar. och tror det kan bli lite sol idag. karlstad har ju hittills lyckats skrapa ihop 2 timmar i november. bitter? int jag int. idag blire inget filipstadsbesök för innebandy. blir skattkärr-linköping istället. nt har visst kollat poängligan:
"Lesjöfors spelare Gustaf Ryhed har på åtta matcher gjort 19 poäng (12 mål och sju assist). Kommer ni hålla ett extra öga honom?

- Det är ett imponerande facit men vi lägger inte ner någon extra energi på andra lag och dess spelare, vi koncentrerar oss på vårt eget spel, säger Ramlöv."

själv hade jag sagt, lycka till att komma förbi johannes larsson.

och alla känslor slog och sprängde. hela vardagen full med hål. i en tid då inget hände. i en stad som alltid sov. men älskling, vi var alla en gång små. ja, vi var alla en gång små.

har sett på skavlan ikväll. hela dagens program var relaterat till döden. jag gillar inte döden.

sissela kyle stod för ett underbart uttalande kring hur barn blir till. "konkret så vet alla hur barn blir till. men mina föräldrar - nej!". hasse alfredson hade blivit gammal.

det hände en sjuk grej gällande min moster idag. som handlade om döden. därför kändes det bara som ett stort skämt. nej, jag har aldrig gillat döden och kommer aldrig görat.
igår pratade jag med min kusin. han gillar jag däremot. och på tal om kusin. när jag och sop åkte till filipstad häromdagen frågade han lite om vad johan styr med och så nuförtiden, mer än göta. vi kom in på släktband när jag sa att jag alltid sett både nutte och johan som mina bröder bredvid richard. han berättade lite om johan och hur den johan han kände var. en filosof. och han sa det så snyggt så jag nästan blev lite rörd. och så berättade jag historien om vänern, på tal om filosof.
min släkt är full av hjältar.



nån reser och nån blir kvar. guds ära till dem som stannar och bär de döda till sin grav.

det är en obeskrivlig känsla att möta elever som är inspirerade och som inte vill gå ifrån hallen även fast lektionen är slut. det är en obeskrivlig känsla att möta elever, i det här fallet vuxna människor, som tackar nigande efter en lektion för att de har haft så roligt.

fick uppleva båda delarna idag. eller ja, först hade vi ett gäng omotiverade ettor som väl aldrig sett en volleyboll. det köper jag gärna, man kan inte kunna allt. men har man släpat sig dit till 08.10 och dessutom åkt buss en bra stund innan det, så tycker jag i alla fall man kan försöka.

efter lunch skulle vi ha två klasser. en fbk, förberedelseklass med väldiga brister i språket, och en iv-klass. iv-klassen uteblev då den tjej som omkom tidigare i veckan var deras klasskamrat. istället blev det friidrott med 1 utländsk tjej och 4 utländska killar. den enda jag vet var han kom ifrån va erik i bayern münchen-tröja. i vilket fall som helst. vilka ungar! de fattade inte hälften av va jag sa, men skrattade och hade roligt hela lektionen. och skulle hela tiden "bara en gång till så det blir längre". underbart!

innan vi gick hem hade vi också "fysisk aktivitet" med ~10 personer som läser sfi (svenska för invandrare) och med andra ord inte heller har så vidare bra kunskaper i svenska. vi kom fram till att badminton borde vara en bra grej, pulshöjande och inte så svårt att förklara. efter viss skepsis spelade allihopa, och alla ville möta mig och erik. ååååh! det var så roligt! tänk om mina elever tackade mig för att de fick vara på lektionen istället för att säga "jag har glömt kläderna idag" (också) eller "vi ska väl inte spela volleyboll nästa vecka med va?". ska fixat ska jag. och oj vad jag önskar jag får vara med när vi ska åka skidor!

nästan dagligen funderar jag på hur jag var som elev, i idrott främst. det är situationer flera gånger om dagen som man undrar hur man själv agerade i. rätt intressant. en sak som är säker är att jag aldrig varit lika tuff som tjejerna i filipstad som röker på väg från idrotten. dåligt av mig.

ibland vill man inte gärna gå in fast regnet öser ner

så sa jag visst för 2,5 år sen, så jag sägert idag igen.


"jag är nog proffs på att älta och tänka. det var en gång en som sa till mig att jag tänkte för mycket. efter det blev jag nog bättre på att tänka mindre. eller ja, i alla fall på sånt som jag inte borde tänka på så mycket som jag gjorde då."

nånstans slog klockan fyra

förresten äre rätt grymt att en av mina elever fick 300 på en serie i bowling i helgen. detta innebär att han slog 12 strike av 12 möjliga, det går liksom inte va bättre då. sjukt det.
och jag lyssnar.

konstigt vaaa?

i morse fick jag skjuts till filipstad. gött, några minuter i sängen extra innan pappa ringde och väckte mig. min kursledare, även kallad sop, skulle nämligen ta en titt på mig in action. det blev en konstig förmiddag. när vi kom fram till filipstad och han sagt några gånger hur bra jag verkade ha det med lokaler osv. träffade vi hans, min grymma handledare, som berättade att en elev gått bort under natten efter en bilolycka dagen innan.
i klassen jag skulle undervisa fattades några tjejer som kände den omkomna tjejen men i övrigt flöt det på bra. började med ett kort teoripass kring prestationstriangeln och kost. när vi sen skulle ut och köra "på riktigt" i hallen hann jag med att börja sätta upp näten och en kort instruktion kring fingerslag innan vi fick gå till aulan för information och tyst minut.
tjejen som dog har jag träffat vid ett fåtal tillfällen men mindes henne direkt när jag hörde namnet. konstig känsla.
sop's besök i filipstad blev alltså inte riktigt vad vi hade tänkt oss. men som han sa, det är sånt som kan hända på en skola. under fikat blev det mest snack om gih, där både hans, britt (som för övrigt var klassis med svennis) och sop gått, och så mycket om mig som lärare sades inte. men de sa att de va nöjda med mig, så det får väl klassas som bra det.

next stop: spångbergshallen

igår jobbade jag igen. några muppkunder var inne i vanlig ordning, bland annat två småtjejer och en gubbe. nej, det är inte okej att plocka en påse full med lösgodis å dra därifrån. och nej, jag har ingen aning om vad våra konkurrenter tar för priser för uthyrning av lastbilar och skiter fullständigt i det. dessutom struntar jag också i om du inte använder lastbilen under 14 av dygnets 24 timmar, korttidshyran är fortfarande bara upp till 4 timmar.
jaja. idag har jag söndagsfikat med angela. det var mysigt. undrar när man ska få se solen igen, börjar bli trött på äckliga november.
hans gav mig sovmorgon imorrn. bra början på veckan. på tisdag ska sop granska mig in action. kan bli intressant, speciellt med tanke på att det är en yrkesetta med bara killar som jag aldrig har träffat jag ska undervisa.
ibland går det inte sätta ord på sånt som händer. det är nåt sånt jag känner.
nu kom jag att tänka på första gången jag skulle åka till filipstad. för att inte vara helt lost när jag kom dit tänkte jag att jag skulle kolla upp var skolan respektive resecentrum låg. jag hittade något dokument om "nya resecentrum" och tänkte att det var som i alla andra städer, att man rustade upp sin busstation. mäkta förvånad blev jag när jag klev av bussen och stod framför världens risigaste busstation. ja, har nog aldrig sett nåt värre faktiskt. men faktum är att jag gillar filipstad. trots den äckliga busstationen och alla fula hus. för jag gillar magasingatan och vattnet genom stan.

02.52

cogito ergo sum

bjur te


hemlis

idag har jag varit en sväng till stockfallet för fika och uno. det är bra. fick dock med mig två nya förluster här. ingen vidare unostatistik jag inte.

lektionsplaneringsexamination idag. litteraturseminarium imorrn och dansexamination fredag. nästa vecka äre filipstad igen, två veckor. tur jag vet vad jag gör. sen äre december.



idag har jag fått veta en hemlis. gu va roligt!


fixarn

häromdagen var jag hemma hos josefin i min klass. hon har precis opererat knäet och tagit bort lite skit som satt i vägen. när de opererade henne hittade de lite mer än väntat och hon kan inte vara med mer i idrottsundervisningen den här terminen. hon håller god min och är i skolan, gör det hon kan och klagar sällan.

en dag förra veckan fick hon ett mindre utbrott. hon lackade inte på nåt vis men sa precis vad hon kände och hur sjukt tråkigt det var att se oss springa runt i skolan. och bad om ursäkt. jag tyckte det va gött att hon sa det. det gjorde henne ännu mer strong i mina ögon. jag är säker att hon kommer komma tillbaka, ja. faktiskt starkare än nånsin.

i vilket fall som helst. när jag var hemma hos henne häromdagen pratade vi om alltmöjligt och kom in på hur jävla jobbigt det var med folk som redan bestämt sig innan en uppgift, att de inte skulle klara det. hur jobbigt det var att lyssna på dalt och klagande och jämrande och hur dåligt det skulle gå.

när jag kom hem slog det mig att det var ju så jag själv varit nån dag innan om det där jävla simtestet. inställd på att jag inte skulle klara det. så jag var tvungen att skicka ett sms till jossan. jag skrev "jag kan ju inte va som dom. jag ska fixa det där jävla simtestet".

 

och fixade det.


femti å ett

idag säger vi grattis till värstabästa mostra! 1o november är även dagen då jag klarade det där jävla simprovet. det är egentligen ingen stor grej men mitt självförtroende var inte på topp efter simningen förra gången om jag säger så. när jag gick därifrån kändes det som att jag knappt kunde simma, även om det såklart inte var så. det ingår även livräddning vilket gick rätt så dåligt, för att inte säga skitdåligt, förra gången. fick dock en aning om vad det berodde på idag.

idag var det andra bullar på torpet. det gillade jag. räddade tina och dränkte henne med andra ord inte. dök efter den där jäkla grejen så jag fick huvudvärk, höll på att dunka livbojen i huvet på stackars tina, simmade,eller vad man nu ska kalla det, sista biten och gled in med hela(!) 9 sekunders marginal. det kallar jag att utnyttja tiden:)

det var en kille som inte klarade själva bärgningen. vet precis hur han kände. såg det på honom. det är ju inte så att han blir kickad men måste göra om det och klara det. usch. inte kul.

så jag är rätt stolt över att jag klarade det. från att ha varit sjukt nervös gav mig tusan på att fixa det. och gjordet.

nu ska jag ringa husarvägen.





när ljuset släcks så ska du va min

inatt la jag en härlig spya tre gånger. eller jag, tredje gången var det inte så mycket så mycket kvar att spy. tittade på klockan sista gången 03.26. sen sov jag gott jalle fall. gick till skolan. blev lite yr. var inte med. gillar inte att vara med. skulle stannat hemma istället. imorrn äre simning. det blire med största sannolikhet.

det blev ett segerår och ett zlatanår..igen. fast iår grinade jag mest till klas ingesson.

13

ibland blir man ju inte dåligt trött. jaaaa, det är möjligt att det är en katastrof att vi tar 13 spänn för en kexchoklad. men hitta en annan jävla butik som är öppen nu då? ibland gillar jag inte kunder.

igår fick jag hjälpa en kille att välja tuggummi som man fick bra andedräkt av, en annan att räkna hur många öl han fick för sin jäkla femtiolapp, försöka förstå en arg asiat (dock inte på mig), ett så kallat treminuterifyraragg och möta krogfolket i dörren. krogfolket är man rätt glad och se när det enda man sett hela natten är mongon.

krogfolket är alltså de som jobbar på krogarna, inte de som varit där med över 0,0 promille i kroppen.


sjung sånger för mig, om varma gator

lyssnar på kent's nya album, röd. låter bra tycker jag.

karin i min klass är buzzador. så i veckan fick vi prover på anisktsrengöring som kan användas både som mask och tvål. så nu undrar jag karin..varför fick jag inte den här förra veckan?


i'm a punkrocker, yes i am

jovisstvettni! igår var torgny-melins inne på jobbet. fick se bussen utanför och sa till min kollega "shit va sjukt, jag hade min blick här för max 5 sekunder sen" och pekade på en bild på just torgny-melins på framsidan av vf som jag just plockat bort och som vi just igår fått minst en för mycket av.

i vilket fall serverade vi mat till till några karlar som kom ur bussen. och faktiskt så vet jag inte hur grabbarna i torgny-melins ser ut men jag kunde ju spana på bilden på tidningen när de gått ut, å visst var det dom.

några minuter senare, när jag varit och lämnat de gamla tidningarna, kom en av grabbarna tillbaka och frågade om jag inte hade några dagstidningar kvar. jag svarade att jag precis burit undan dem och undrade om det va vf han ville ha. när jag hämtat en vek jag den med bilden upp och frågade om det va fredagens han menade. han pekade på bilden och jag sa "förstod nästan det" och skrattade lite. sen bjöd jag honom på tidningen. hade ju ändå fått en för mycket.

ni förstod ironin över "grabbarna" va?

 

nu bönan, nu kan du snacka vidare om pontare:)


uppdatering.

jag gillar att torgny-melins ställer upp med boten anna i dagens dansbandskampen.


baldejt

jag tycker det är lite småroligt att min gamla balträningsdejt från gymnasiet är klar för halmstad bk till nästa säsong.

att ringa nu känns lite fånigt och kort

efter friidrotten fick jag ju finbesök av silverpilen, som hade varit med om mycket på vägen til värlmland. det var i vilket fall som helst ett skrattande gäng som plockade upp mig efter friidrotten.

efter en runda på stan gick vi till alfies och åt god mat. själv unnade och gôttade jag mig med en riktigt flötig pizza. bra smakade den. det tror jag det andra gjorde med.

nästa anhalt var löfbergs lila arena med en fortfarande ovetande jenny. hon visste faktiskt inte exakt vad det var förrän hon fick se nån t-shirt och sin biljett bara några sekunder innan de drog våra biljetter.

winnerbäck med band bjöd på en mycket trevlig och mysig konsert. stråkarna och anna stadling fick mina plus i kanten. lite otippade låtar och hyggligt mellansnack fixade en mysig konsert. tack kära vänner! ♥


jag är varken hjälten eller boven, jag är bara lite lost

då vare helg! jalle fall om man är idrottslärarstudent. visserligen ska jag jobba natt både imorrn och på lördag. men ändå.

gårdagen var minst sagt spännande. kursens hittills bästa föreläsning gick av stapeln innan det blev lite lasagne och friidrottsträning i den snart 23 år gamla våxnäshallen, en av sveriges äldsta friidrottshallar. ska lägga in en liten notis om att vi är riktigt duktiga på friidrottshallar i sverige. vi har ett drygt trettiotal medan norge och finland har typ 1 var..

i vilket fall som helst. först fick vi sprinta lite med claes. här handlade det inte om att kuta 60m så fort man bara kunde, utan nu skulle vi springa med rätt teknik..jo tjena! för att inte tala om startblocken. riktigt roligt var det jalle fall och claes tyckte jag hittade en fin teknik. jag tyckte att det va synd eftersom det ändå inte finns nån snabbhet. vi fick även springa med vikter vilket var tokjobbigt, men även det kul..aa friidrott är kul!

när vi var färdiga sprinters fick vi byta mellan grupperna och istället ha ulf som lärare. där började vi med häcklöpning och dess teknik. när jag tillslut fick med armarna gick även det bra. efter det fick vi gå vidare till sandgropen för lite längdhopp. efter att ha peelat höger smalben ordentligt skulle vi lära oss att hoppa upp-hänga kvar-landa. vid mitt första hopp släppte jag ner fötterna lite tidigt och såg att ulf var på väg att säga något. istället sa jag, precis när han öppnade munnen, "för tidig landning, alldeles för tidig landning". då klappade han mig på axeln och sa "bra analys".

den där ulf var annars en festlig karl. över längdgropen hängde något som såg ut som en romersk ring och nån frågade varför den hängde där. på sin skönaste värmländska svarade han att det var ett redskap stavhopparna använde sig av för att träna upphopp. sen fortsatte han och berättade "vi hade en tjej för några år sen som hoppade stavhopp, k****** b****, som kom hit och tränade, så då fick vi ju köpa in en massa redskap. sen fick ju hon för sig att sluta direkt så nu har vi allt här ändå. det hade varit trevligare om hon hängde där"

som avslutning blev det att springa stafett. 1500m var den totala sträckan för vardera lag, och som mål skulle vi slå claes (som är en av sveriges bästa på 1o ooom genom tiderna) personliga rekord på samma sträcka. vi lyckades inte...

säger som så..

att lars winnerbäck och hans band var tokgrymma i löfbergs lila arena igår!

hittar ni mig inte har jag dött i ett asgarv!

inte nog med att  är gammal friidrottare. imorrn har han även sällskap av den gamla förbundskaptenen i friidrott, ulf. sjukt roligt! bara att presentera sig som johans kusin igen då, hahaha, de är ju det jag brukar va känd för! synd att hans son jonas inte är med, jag gillar honom. som sportjournalist alltså.

"dra kortet åt vilket jävla håll du vill, jag skiter i vilket"

volleyboll vare idag med. min ena arm ser numera misshandlad ut och om nån, mot förmodan, skulle fråga skyller jag på slickebollen - att jag gör! förresten var albrecht så tokigt nöjd med min smash idag att han tog mig ihand! synd att jag inte fick in den varje gång..dick..dock.

ylva och jag är nästan lika bra på att spela volleyboll som på att bära kanot. det är vi å andra sidan jäkligt bra på.

idag fick jag en ny vän. tanten på konsum. hon brukar va, ni vet...varken bu eller bä, rätt likgiltig. idag fick jag henne att dra på smilet och bli hennes vän. jag drog mitt kort åt fel håll, trots en rätt stor lapp. hon säger till mig varpå jag ger henne ett "åhh" blandat med ett skratt och kommentaren "jag är inte sann, det står världens största lapp här och jag kan ändå inte lära mig", och skrattar igen. när jag gjort rätt berättar jag om hur roligt vi har det på mitt coop när folk frågar om de ska dra mm-kortet eller bankkortet först och ger dem svaret "det spelar ingen roll". folk blir totalt nollställda och börjar fumla. (ni som jobbar på coop och inte testat, gör det!) i vilket fall som helst var det då hon gjorde det, drog fram lappen hon så gärna ville sätta upp i helgen. "dra kortet åt vilket jävla håll du vill, jag skiter i vilket". jag är rätt säker på att vi är kompisar nu.

e, s & m iversjö, detta gäller inte er då ni tillhör våra bästa shopexpress-kunder:)

eftermiddagen bjöd på tennis. claes berömde oss för heldagen och sa åt oss att äta ordentligt när vi kom hem. jag lyssnade i alla högsta grad och vräkte i mig lite pannkakor med blåbärssylt, fint vare.

imorrn är onsdag. sannerligen en bra onsdag. onsdagen den 4/11 -o9 kan nog faktiskt gå till historien som en av världens bästa.


nejtack

klädde precis på mig och gjorde mig redo för en promenad i höstrusket. samma rusk fick mig att stanna hemma. hann bara sticka ut näsan, känna hur det blåste regn mot mig samt hur kallt det faktiskt var, för att inse att det var mysigare att stanna inne. skulle nog behövt lite frisk luft för den enda jag fått idag var när jag gick till postlådan och in igen. ska nog ta mig nåt att äta istället.

skuld

förresten ligger jag i skuld till hagge. 

Postat av: Hagge

haha oh det är så jobbigt.. det är ju verkligen inte värt besväret om det är mer än 1 kärna typ.. jobbigare att äta än härligt att få i sig :)

2009-10-30 @ 10:55:01

ja, hagge. jag slängde clementinen efter den klyftan. som var den första. mamma har lämnat lite nya här nu. hoppas de är bättre.
Anders Hagvall
Anders Hagvall
Grundtanken i det hela är förstås att du har varit otrogen. En tanke man på förhand inte direkt förknippar med en principfast och moraltrygg människa som AJ (läs ÄJ JÄY). Dock står det utom allt tvivel att du förbytt ditt östgötska äktenskap och inletts i den värmländska frestelsen. Med östgötska ögon sett ett grovt brott; med värmländska mer som ett vänsterprassel, då de helt saknar rim och reson gällande etik och empati. Life from the "go o gla'" point of view helt enkelt. Men är det rätt alltid?

Tryckeriet Knappen - vida omnämnt i Värmlandsskogarna - ligger beläget i Karlstad. Här tror jag att du fastnade lite i den komplexa och IQ-belastande delen av kryptot, då du på sedvanligt värmlänskt vis är oförmögen att se det svenska språket i sin evolvering. Särskrivningar är en del av dagen AJ, punkt slut. I detta fallet ser vi en klassiskt klurig ihopskrivning av de två nyckelorden, som därmed alltså avslöjats till knapp och sats. Sats undrar du? Well, inte så snuskigt som du kanske anar. SATS sports club är gymmet på Norra Strandgatan som du inte bor allt för långt ifrån, och är således den andra av associationerna - tillika värmlandshatet - som smugit sig in i påståendet.

Du är alltså en mot Östergötland otrogen och falsk individ som borde komma och heja på fler KFUM-matcher och kvällshäng på Nygatan 44, och då menar jag knappast den som med Östra Bron kopplar samman Herrgårdsparken och Kungsgatan i Karlstad....

Men vi gillar dig ändå, förutom när du envisas om att tjata hål i huvudet på en om ett inlägg man bara råkade slänga ur sig för att det lät roligt...
den 22 oktober kl. 08:58

här finns det väl egentligen inte så mycket att säga, mer än att jag fortfarande okinnesgarvar åt det och beundrar ditt researcharbete.

blä

det är så tråkigt när mamma åker! får ångest, vill gråta och följa med hem. men det här är ju mitt hem, det är ju här jag bor nu. konstigt känns det. sen fick jag för mig att följa med till örebro och titta på innebandy. men det struntade jag i. eller, struntade..orkade inte åka buss tillbaka.

MEN. nu har jag onsdag och se fram emot. det ska bli vääääldigt kul! det är länge sen jennys 3o-årsfest, och med andra ord länge sen jag träffade de där fyra jag ska träffa på onsdag.

två veckor till i skolan, sen blire praktik i två veckor. efter det är det snart december vilket betyder humanbiologi i tre veckor. efter det är jag "ledig" nästan en månad, 18/12-14/1. den fjortonde skriver jag mastodonttenta och två dagar senare, på min självaste 23-årsdag, åker vil till idre. puh. det var närmsta tiden jag.

ungefär i samma veva börjar jag alltså läsa tyska bredvid idrotten. kan bli intressant.

RSS 2.0